Vizitează capitala României!

Orașul București este cel mai mare centru urban al României, având o populație de aproximativ 2 milioane de locuitori. Mai mult decât un punct de atracție pentru turiști, Bucureștiul reprezintă și un punct principal de plecare către multe zone turistice din țară. De asemenea, acest oraș este și principalul centru politic, administrativ, economic, financiar, bancar, educațional și științific al țării noastre.

Zilnic, București găzduiește peste 3 milioane de oameni, număr care va crește în următorii ani.

Iată câteva date de interes despre București:

Poziționare

Situat în S-SE țării, la 60 km Nord de Dunăre, 120 K Sud de Munții Carpați și 226 km Vest de Marea Neagră.
Transportul public.

În București se află cel mai mare sistem extensiv al transportului public din România. Acesta este compus din metrou operat de Metrorex și rețeaua transportului de suprafață (106 linii de autobuze, 18 linii de troielbuze, 23 linii de tramvaie.
De asemenea, poți călători în București și cu microbuze private dar și diferite companii de taxi.

Transportul feroviar

În București se află cinci gări: Gara de Nord, inaugurată în 13/25 septembrie 1872, cea mai mare gară a orașului și a țării, Gara Obor (Gara de Est), Gara Basarab (lângă Gara de Nord), Gara Băneasa și Gara Progresul.

Transportul rutier

Din București pornesc spre diferite colțuri ale țării 8 șosele naționale modernizate, cu prelungire către țările din N, E, S, Centrul și Vestul Europei.

DN1 = București – Ploiești – Brașov - Sibiu - Alba Iulia - Cluj Napoca - Oradea – Borș
DN1A = București – Ploiești – Brașov - Sibiu - Deva - Arad - Nădlac
DN2 = București - Urziceni - Buzău – Focșani - Bacău - Suceava - Siret
DN3 = București - Lehliu – Călărași - Ostrov – Constanța
DN4 = București – Oltenița
DN5 = București - Giurgiu
DN6 = București - Alexandria - Craiova - Drobeta Turnu Severin – Timișoara - Jimbolia
DN7 = București – Pitești - Râmnicu Vâlcea - Sibiu - Deva - Arad – Nădlac

Transportul aerian

Două aeroporturi internaționale funcționează în prezent în București: Aeroportul Internațional Henri Coandă („Otopeni”) și Aeroportul Internațional Aurel Vlaicu („Băneasa”).

Obiective turistice

Din punct de vedere instituțional, în București poți vizita Palatul Parlamentului (numit și Casa Poporului), Guvernul și Președenția României, Academia Română, Universitatea București, precum și alte zeci de institute de cercetare și biblioteci.

De asemenea, București este bogat în obiective turistice, lăcașe de cult, hanuri dar și clădiri în stiluri arhitecturale deosebite.

Dintre principalele monumente istorice, menționăm:

  Arcul de Triumf, un monument dedicat unificării tuturor teritoriilor româneşti, situat în Bucureşti, sectorul 1, situat la intersectia soselei Kiseleff cu bulevardele Constantin Prezan, Alexandru Averescu și Alexandru Constantinescu.
 
Ateneul Român, edificiu-simbol al culturii naționale, construit în inima Bucureștilor în urmă cu 120 de ani (1886-1888), care a devenit exponentul arhitectonic și spiritual nu doar al unui oraș, ci al unei întregi națiuni.

Te așteptăm să vizitezi Capitala României, în centrul căreia vei avea parte de cele mai bune condiții de cazare!